Debreceni orvosi rendelőket újítanak fel

Helyi hírek

Debrecenben 83 háziorvosi, 42 házi gyermekorvosi és 49 fogorvosi területi ellátási kötelezettséggel működő körzetben és 62 területi védőnői körzetben érhető el az egészségügyi alapellátás. Az összesen 236 körzetből 64 egészségügyi körzet ellátásának fejlesztését hajtja végre 2017-ben Debrecen önkormányzata. Ez pályázati forrásból nyert összesen 800 millió forintos keretösszeg felhasználásával, az Új Főnix Terv keretében, összesen 11, az egészségügyi alapellátásnak helyet adó önkormányzati tulajdonú ingatlan teljes körű felújításával valósul meg. (A fejlesztéssel érintett ingatlanok az alábbiak: Híd utca 14., Bajcsy-Zsilinszky utca 32., Füredi út 42., Szentgyörgyfalvi utca 7., Cegléd utca 6., Apafi utca 30., Jánosi utca 14., Szabó Pál utca 61-63., Víztorony utca 11., Böszörményi út 136. A Nagysándor-telepi háziorvosi, házi gyermekorvosi rendelő, védőnői tanácsadó másik a Pósa utca 1. alatt kap helyet.) A Gondoskodó város program jegyében ezzel elindul Debrecenben az egészségügyi alapellátási infrastruktúra fejlesztése.

Mindezen kívül Debrecen önkormányzata a munkaterület 2017. március 1-jén történő átadásával az Új Főnix Terv keretében megkezdi a Kassai út 117. alatt található, területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi rendelő felújítását is.

A munkálatok keretében megtörténik a nyílászárók cseréje, a rendelő bejáratának és vizesblokkjának akadálymentesítése, a teljes elektromos rendszer felújítása, az eddiginél korszerűbb és gazdaságosabb fűtési rendszer kialakítása, a burkolatok cseréje, valamint a teljes festés-mázolás. A kivitelezés bruttó értéke közel 18 millió forint, amit az önkormányzat teljes mértékben saját forrásból finanszíroz. A munkák befejezési határideje a kezdéstől számított 60 naptári nap, azaz 2017 áprilisának vége, májusának eleje.

A betegellátás folyamatos és zavartalan biztosítása és a kivitelezői munkálatok mielőbbi befejezése érdekében a háziorvosi ellátást a Kassai út 117. alatti rendelő helyett 2017. február 27-től ideiglenesen a Hadházi út 7-9. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban vehetik igénybe az érintett lakosok.