Havazott, de nem jön utánpótlás

Helyi hírek
Szerda reggelre több centi hó hullott. Csütörtökön erősen felhős, borongós időre kell számítani, csak néhol vékonyodhat el a felhőtakaró és bújhat elő rövid időre a nap.

Elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő elszórtan hószállingózás, gyenge havazás. Gyenge, mérsékelt lesz a keleti, északkeleti szél. Hajnalban -5, -1, délután 0, +4 fokot mérhetünk majd.

Pénteken délen, valamint a Dunántúlon egyre inkább feltámad a délkeleti szél. Ennek hatására délkelet felől több helyen felszakadozhat a felhőzet, hosszabb naposabb időszakok is előfordulhatnak már. Csapadék nem várható. A hajnali fagyot követően, délután 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén már naposabb időre készülhetünk, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik meg a napsütést. Több helyen megélénkül a délkeleti szél. Hidegebbek lesznek a hajnalok. Napközben szombaton 2-6, vasárnap 0-5 fok várható.

Hétfőn is többnyire napos, csapadékmentes időjárásra van kilátás. Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk, néhol erős a délkeleti szél. Fagyos hajnal után, napközben 2-6 fok valószínű.

(Időkép)