Karácsonyi ünnepség a nyugdíjas egyesületnél

Helyi hírek

Papp László polgármester részt vett a Debreceni Nyugdíjas Egyesület karácsonyi megemlékezésén 2016. december 12-én a Kölcsey Központban.


Köszöntőjében emlékeztetett az elmúlt egy év tartalmas, mind az önkormányzat, mind a szépkorúak kapcsolatát tekintve is különleges évről. Beszédében kiemelete, hogy ebben az évben számos olyan együttműködési lehetőségről született döntés született, mely jobbá teszi az egyesület mindennapjait.
A debreceni önkormányzat és a Debrecenben működő helyi, valamint megyei nyugdíjas szervezetek között kiegyensúlyozott a kapcsolat, s a létrejött megállapodások eredményeként alakult meg a Debreceni Idősügyi Tanács is, mely rendszeres üléseinek köszönhetően segíti a szépkorúak mindennapi problémáinak megoldását, az egyes szervezetek működését és programjaik lebonyolítását. Ezek a szervezetek aktív közösségszervező szerepet töltenek be a város életében.
Emellett megszületett az a döntés is, miszerint két év múlva a debreceni szépkorúak számára az önkormányzat létrehozza azt a létesítményt, mely állandó otthont adhat számukra. A Nádor utcai volt Ifjúsági Parkban kialakítandó, az önkormányzat saját beruházásában megvalósítandó intézmény a jövőben gyönyörű, új környezetben várja a nyugdíjas szervezetek tagjait. Ezzel megteremtődik a mostanihoz hasonló kulturális és szórakoztató rendezvények és a hivatalos működéshez szükséges infrastrukturális háttér is.
Papp László polgármester az ünnepség végén áldott, meghitt, családi körben eltöltött ünnepeket kívánva köszönte meg a debreceni nyugdíjasok támogatását és szeretetét, akikről elmondta: kellőképpen megérdemlik, hogy a város kiemelten gondoskodjon és gondolkodjon róluk.