Erőszak miatt eltiltották a tanári pályától, így polgármesternek állt

Helyi hírek

Vig Szilárdot két éve azért bocsátották el a helyi iskolából, mert egy érpataki szélsőjobboldali rendezvényen arról beszélt, hogy a cigánygyerekeket csak veréssel lehet fegyelmezni, írja az Atv.hu.

Konyáron most polgármesterré választották.

Vig Szilárd független jelöltként indult. A településen heten pályáztak a posztra, a szavazatok 36 százalékával nyerte meg végül.

„Kimondták a konyáriak, hogy mi konyáriak, mind az iskolában, mind azon kívül rendet akarunk és ebben a legmesszemenőbbekig támogatjuk Víg Szilárdot”

– vélekedett a polgármester. A mai sajtótájékoztatón Érpatak hasonló elveket valló polgármestere is ott volt. A helyi cigány kisebbség vezetője szerint a településen most vészhelyzet van.

A helyi cigány kisebbség vezetője szerint hiába függetlenként indult, mindenki tudja, hogy a faluban jobbikos polgármester nyert végül is.

Vig a konyári általános iskolában volt történelemtanár, ameddig el nem tiltották egy incidens miatt. Egy Érpatakon készült videófelvételen rövid beszédet tartott, amiben azt mondta, hogy a cigánygyerekeket csak veréssel lehet fegyelmezni.

“Ki nem küldheted óráról, térdepeltetni eszedbe ne jusson, igazgató nem engedi, jó, néha muszáj. Olyan, hogy egyes vagy szaktárgyi figyelmeztető, az abszolút nem használ, tehát csak a fizikai erőszak.”

 

Viget elbocsátották miután nyilvánosságra került a videó, de a Jobbik fáklyás felvonulást szervezett mellette.