Kegyetlen sors jutott Balla Irma fiának

Helyi hírek

Tavaly decemberben emeltek vádat a 2007-ben meggyilkolt debreceni képviselőasszony igazi gyilkosával szemben. Mindaddig, amíg D. Lajos nem vallott, az ügyészség Balla Irma fiát, Schönstein Sándort gyanúsított a szörnyű tettel.

A fiútól nem csak értékes éveket, a méltóságot vették el: odalett a fiatalember egészsége, a karrierje és a lelke is. Hiá­ba a diplomája: egy budapesti gumisműhelyben dolgozik, adminisztrátor.

Schönstein Sándor a Blikknek elmondta, próbál egyről a kettőre jutni, de ezzel a névvel nem könnyű: még egy állásinterjúra sem hívják be, hiába lenne alkalmas a pozícióra.

Amíg a rácsok mögött voltam, végig olvastam. Rossz világítás mellett odalett a látásom is. De leginkább a lelki egészségem sérült: a börtön óta rendszeresen vannak depresszív időszakaim, egy időben gyógyszert is kellett szednem rá. A menyasszonyomat, aki mindvégig mellettem állt a meghurcoltatásom alatt, végül emiatt elveszítettem

– meséli a fiatalember.

Először kemény volt a börtönben, később megenyhültek a nehézfiúk

Schönstein már az előzetesben is a „nagy ítéletesekkel” voltam egy cellában: azokkal, akiket emberöléssel, szervezett bűnözéssel, kábítószeres ügyekkel gyanúsítottak.

Az anyagyilkosokat nem szeretik odabent, folyamatosan inzultusok értek, szerencsére csak szóban

– folytatta Sándor.

Miután Balla Irma gyilkossági ügyének jelenlegi vádlottja, D. Lajos beismerő vallomást tett, és a nagy nyilvánosság számára is világos lett, hogy nem Sándor ölte meg az édesanyját, már egészen másképp álltak hozzá a börtönben is.

Emlékszem, amikor az elsőfokú tárgyalás után visszakerültem, odajött hozzám egy igazi nehézfiú, és azt mondta: „Figyeltük az ügyedet innen bentről, és tudjuk, hogy ártatlan vagy. Szólj, ha szükséged van valamire.”