Három debreceni óvodában újultak meg a játszóterek

Gazdaság Helyi hírek

Saját költségén, nettó 11 millió 800 ezer forintból három óvoda játszóterére vásárolt és állított fel új játékokat az AKSD Kft – számolt be a Dehir.hu.

Az Áchim András Utcai Óvoda játszótere húsz, a Görgey Utcai Óvoda játszótere tizenkét, a Karácsony György Utcai Óvoda udvara pedig tíz játszóeszközzel bővült.
Az Áchim András Utcai Óvoda udvarán 2016. szeptember 2-án tartott sajtótájékoztatón Kardos Marianna ügyvezető elmondta: az AKSD 25 éve működik Debrecenben, s ebből az apropóból ajándékozták meg a várost. 2015 októberében a Tócóskertben építettek játszóteret, 2016-ban pedig az önkormányzattal egyeztetve három óvoda játszóterét modernizálták.

Az AKSD munkatársai az intézményvezetőkkel egyeztetve határozták meg, milyen eszközök kerüljenek az óvodákba. A most átadott játékok mindenben megfelelnek az európai uniós előírásoknak.

Komolay Szabolcs alpolgármester arról beszélt, hogy a város folytatja az óvodarekonstrukciós programot: az elkövetkezendő években összesen több mint kétmilliárd forintot fordítanak majd óvodák korszerűsítésére, a Tócóskertben pedig új óvodát építenek.