Elkezdték az 1-es villamospálya felújítását, pótlóbuszok járnak

Helyi hírek

Hétfő reggeltől pályafelújítási munkák kezdődnek az 1-es villamos vonalán. Emiatt villamospótló buszok közlekednek majd és forgalomkorlátozásokra is számítani kell. A DKV azt kéri az autósoktól, hogy a következő három hétben semmiképpen se megszokásból vezessenek.

A munkát a Simonyi út – Nagyerdei körút kereszteződésében, a Péterfia utcán és a Bem téren, valamint a Nagyerdei körúton végzik. A pályakorszerűsítés során körülbelül 220 méter kopott sínt valamint két váltószerkezetet cserélnek ki.

A  beruházás 135 millió forintos költségét a közlekedési társaság saját forrásból finanszírozza. A pályarekonstrukciótól a DKV a menetidő néhány perces csökkenését várja. Hétfő reggel az autósok már az új forgalmi renddel találkoznak majd a Nagyerdei Körút-Simonyi út kereszteződésében, ezért fokozott figyelmet kért az erre közlekedőktől a Debrecen Televízió pénteki, Esti Közelkép című műsorában Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója.

– Ami igazából a gépjármű forgalmat fogja jobban zavarni, az az, hogy a Simonyi és a Nagyerdei körút kereszteződésében,  az átjáróban lévő síneket is kicseréljük és az ott lévő pályaszerkezetünket  teljesen átépítjük. Egy bazalt betonos, edilon szerkezetűre cseréljük a pályarészt, ami a keresztirányú járműforgalmat jobban fogja bírni, mint a mostani – mondta a DKV vezérigazgató.