Északkelet felől érkezik a csapadék

Helyi hírek

Nemzeti ünnepünkre egy magassági hideg légörvény hoz nedvesebb levegőt, így hajnaltól észak, északkelet felől egyre többfelé számíthatunk havas esőre, havazásra, napközben inkább esőre, havas esőre – írja az Időkép..Főként a Dunántúl északi felén felerősödik az északi, északnyugati szél. Hajnalban -2, +3, napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Szerdára kelet felől csökken a csapadékhajlam, eleinte még az ország nyugati felén eshet eső, havas eső, a magasabb pontokon hó. Kelet felől ugyanakkor fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet. A keleties szél még többfelé élénk lesz. Hajnalban -2, +3, délután 7-12 fok várható.

Csütörtökre mérséklődik a légmozgás, és jobbára napos, száraz idő várható. A hajnal többfelé fagyos lesz, délután 9-13 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken is sok lesz a napsütés, inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Napközben többfelé élénk lesz a nyugati szél. Hajnalban még többfelé lehet gyenge fagy, délután 11-15 fok várható. Szombatra egy hidegfront hoz elszórt záporokat, szelet és pár fokos lehűlést.