Debreceni iskolaigazgatókkal találkozott polgármester

Helyi hírek

Papp László polgármester 2016. március 10-én megbeszélésre hívta azon debreceni gimnáziumok vezetőit, amelyek a Klebersberg Intézményfenntartó Központ irányításával működnek.

A résztvevők áttekintették az érintett oktatási intézmények aktuális helyzetét. Papp László polgármester azt az álláspontot képviselte a megbeszélésen, hogy nem tartja reálisnak és szükségesnek azt az elképzelést, miszerint vissza kell térni a 2013 előtti oktatási modellhez. Egy ilyen lépés az évek óta tartó átalakulási folyamatot további évekre elnyújtaná, fenntartva a bizonytalanságot, ami egyértelműen rontaná a magyar oktatás helyzetét, színvonalát. A város vezetése arra törekszik, hogy Debrecenben az oktatás magas színvonalú, stabil és kiszámítható legyen.

A város hagyományosan jó oktatási gyakorlatát, különösen a két tannyelvű képzést megőrizni és továbbfejleszteni kell. Ezzel a találkozóval a felek erősíteni szándékoztak a város és az oktatási intézmények közötti kapcsolatot. Ennek érdekében a résztvevők megállapodtak abban, hogy egy konzultatív testületet hoznak létre, mely a jövőben rendszeresen ülésezik. Ezeken a találkozókon az oktatás mindenkori aktuális kérdéseit beszélik meg a város és az oktatási intézmények képviselői.