Jön a Torkos Csütörtök – Hajdú-Biharban hol ehetünk féláron?

Helyi hírek

Csaknem 300 étterem csatlakozott a néphagyományra épülő gasztronómiai akcióhoz, a február 11-én megrendezésre kerülő torkos csütörtökhöz – közölte a Magyar Turizmus Zrt. kedden.

A tájékoztatás szerint az éttermek listája folyamatosan bővül, és megtekinthető az akció hivatalos weboldalán a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon. A hajdú-bihari éttermek listája itt található.

Az eddig csatlakozott éttermek:

Debrecen

Rózsás Csárda (Józsa)

Paripa Csárda (Bánk)

Barabás Étterem

Platan Étterem és Cukrászda

Látóképi Csárda

Mirage Bisztró

Spájz XXL

Meteor Gyros Bár

Hajdúböszörmény

Hajdú Étterem

Spirit Szabadidőközpont Étterem

Hajdúszoboszló

Admirális Panzió és Halászcsárda

Halászbárka Étterem

Lorena Étterem

LacHús Magyaros Étterem

Sétány Kávézó és Palacsintázó

Barátság Gyógyszálló Étterme

Korona Étterem

Laci Betyár Fogadó

Ambrózia Étterem

Márvány Étterem

Hajdúnánás

Hotel Medián

Hajdúsámson

Club 471 Étterem

Ebes

Nádas Csárda

Az étterembe járás és az új ízek felfedezésének népszerűsítésére létrehozott akció során az alkoholtartalmú italokat nem lesz kötelező fél áron adni, azonban minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes ital fogyasztásra továbbra is 50 százalék kedvezményt kell adniuk a csatlakozó vendéglátóhelyeknek.

A választási lehetőség idén is a teljes a la carte kínálatra vonatkozik, külön erre az alkalomra készített szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

A Torkos Csütörtök az új ízek megismerésén túl az étterembe járás népszerűsítésére létrehozott akció, így olyan szolgáltatók, amelyek kizárólag házhozszállítással foglalkoznak, nem vehetnek részt benne. A helyben fogyasztást is lehetővé tevő vendéglátóhelyeknek elvitelre vagy házhozszállítással nem kötelező a csatlakozási feltételek szerint kedvezményt adni, azonban ezt önkéntes alapon megtehetik.

Az éttermi regisztráció 2016. február 9-én zárul – közölte a Magyar Turizmus Zrt.