Egy blogbejegyzés miatt indított ötmilliós pert Kósa Lajos

Helyi hírek

Szeretné, ha a bíróság kötelezné a vagy.hu-t a városi hírkeltések némelyikét megjelenítő Cívis Pornó blogban megjelent írás eltávolítására.

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, Debrecen korábbi polgármestere, pártja parlamenti frakciójának vezetője – illetve jogi képviselője, Mancsiczky László – úgy véli, hogy a vagy.hu a Nyilvánvaló a koholmány. Lista a szexfüggő politikusokról című publikáció közzétételével megsértette személyiségi jogait, különös tekintettel emberi méltóságára, becsületére és jó hírnevére, ezért pert indított, s ötmillió forint sérelmi díjat (plusz kamatok) is szeretne kapni a vagy.hu-tól. A per első tárgyalási napja december 11-én volt a Debreceni Törvényszéken, a bíró dr. Mahunka Péter.

Dr. Czeglédy Csaba, az alperes jogi képviselője a tárgyalást megelőzően ellenkérelmet nyújtott be a bíróságnak, amiben keresetpontosítást kért Kósáéktól, ugyanis meglátása szerint nem kellően határozott a politikus ügyvédjének, Mancsiczky Lászlónak a keresete. A bíró kérte a pontosítást, Kósa ügyvédje erre 30 napot kért.

Mivel Kósa közszereplő, tűrnie kell az esetlegesen túlzott kritikát is – vélekedett az alperesi ügyvéd.

Kósa Lajos ügyvédje szeretné a bíróság elé idézni a vitatott írás szerzőjét és a felelős szerkesztőt. A bíró felhívta Mancsiczky figyelmét arra, hogy a tárgyalás jelenlegi szakaszában, a kereseti kérelem korlátai között erre nincs mód.

A következő tárgyalás 2016 februárjában lesz.

Fotó: vagy.hu