Megérkezett Debrecenbe az első Milánó-Bergamo járat

Helyi hírek

Október 25-től hetente kétszer, szerdai és vasárnapi napokon közlekedteti közvetlen járatát a Wizzair légitársaság.Az új WIZZ útvonal Milánó Bergamóba lehetővé teszi, hogy Debrecen, mint turisztikai desztináció népszerűsítse magát az észak-olaszországi utasok körében. Magyarország második legnagyobb városának utasai felkereshetik az alpesi régiót és az ott található világszínvonalú sípályákat, valamint Milánó városát is, amely mesés építészetéről, a kiváló vásárlási lehetőségekről és remek gasztronómiájáról ismert. A Wizz Air alacsony viteldíjainak köszönhetően a magyar utazók rendszeresen elutazhatnak Olaszországba Debrecenből.

Herdon István, a Debrecen Airportot üzemeltető XANGA-cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy 2015. sikeres nyári szezont követően a Debrecen Airport csapata már az év utolsó negyedévére fókuszál és jelentős forgalom bővülést várnak köszönhetően a stratégiai partnerüknek, a CEE régió legjelentősebb ultra low cost légitársaságának a Wizzairnek, aki ma, 2015. október 25-től hetente 2-szer fog Milánó-Bergamóba repülni Debrecenből.

Tamara Mshvenieradze a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: “Örömünkre szolgál, hogy ma ünnepljük a harmadik úti célunk első járatát Debrecenből. Reméljük, hogy a Milánó-Bergamo járat heti két alkalommal tökéletes lehetőség lesz a magyar utasok számára, hogy felfedezzék a divat és a dizájn fővárosát, valamint, hogy minél több olasz utazó keresse fel Magyarország második legnagyobb városát egy-egy hosszú hétvégére. Már csak másfél hónap van hátra az új és egyben második magyar bázis megnyitásától és a Debrecenből elérhető úti célok további bővítésétől, hiszen 2015. december közepétől már 6 európai ország úti céljaival lesz közvetlen menetrendszerinti légi összeköttetés Debrecenből. Örülünk a Debrecen Airporttal való gyümölcsöző együttműködésnek és továbbá örömünkre szolgál a sok boldog utas a fedélzetünkön.

A Wizz Air menetrendszerinti járatai:

London-Luton (UK) – naponta (december közepétől heti 10-szer)
Eindhoven (NL) – heti 2-szer (december közepétől heti 3-szor)
Milánó-Bergamo (IT) – heti 2-szer (október 25-től) – ÚJ !
Párizs-Beauvais (FR) – heti 2-szer (december 16-tól) – ÚJ !
Brüsszel-Charleroi (BE) – heti 2-szer (december 18-tól) – ÚJ !
Malmö (SE) – heti 2-szer (december 18-tól) – ÚJ !

airportdebrecen.hu