Nehéz sorsú fiatalok láthatták élőben Schwarzeneggert

Helyi hírek

Az MVM Siker-Nap rendezvényére látogathatott el Budapestre a főszervező Kiss-Török Gergely meghívására több mint félszáz hajdú-bihari nehéz sorsú fiatal.

Az egész napos rendezvényen a Papp László Aréna színpadán sikeres üzletemberek mellet neves sportolók is tartottak előadást, mint Kemény Dénes, Növényi Norbert, Borkai Zsolt, Talmácsi Gábor és Szalay Balázs.

A nap folyamán a fiatalok több ismert emberrel is találkozhattak személyesen is, akik szívesen álltak össze velük egy-egy közös fotó erejéig.

A nap csúcspontja természetesen maga Arnold Schwarzenegger volt, aki az általa mindig hirdetett élet hat szabálya ismertetése mellet beszélt arról is, hogy nem egészen tíz évesen édesapjával az ’50-es években hogyan segített az Ausztriába menekült magyarokon.

Mint azt Buzás Lajos, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének elnöke elmondta, hogy a fiatalok egy nem mindennapi élményben részesülhettek a nap folyamán. „Fontos, hogy a fiatalok önbizalmát megerősítsük, fejlesszük, mert sokkal nagyobb hátrányból lépnek ki a nagybetűs életbe, mint családban élő kortársaik. Az építő előadások mellet persze az élmény is örök marad bennük, mert elmondhatják mostmár mindenkinek: – Mi élőben is láthattuk a Terminátort!”, tette hozzá az egyesület vezetője.