Hideggel és csapadékkal köszönt be a tél

Helyi hírek

December első hetében az évszaknak megfelelően alakul Debrecen környékének időjárása.Hétfőn egy mediterrán ciklon hatására délnyugat felől sokfelé készülhetünk esőre, több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Kezdetben a főváros környékén és az Alföld északnyugati részén ónos eső, fagyott eső is eshet. Feltámad a keleti-északkeleti szél. Hajnalban -2, +4, délután 1-6°C valószínű.

Kedden is még többfelé várható csapadék, igaz már kisebb mennyiségben. Nagyrészt esőre számíthatunk, de északon, északkeleten a hegyekben havas eső, havazás is kialakulhat. Még több helyen élénk lesz a szél, a csúcshőmérséklet pedig 0 és +6°c között alakul.

Szerdán kezdetben szórványosan még kialakulhat kisebb eső, esetleg havas eső, estére azonban mindenhol megszűnik a csapadék. Délen, délnyugaton élénk lesz a keleties szél. Hajnalban -1, +5, délután 2-8 fokra készülhetünk.

Csütörtökön és pénteken nyugodtabb időre van kilátás, több helyen a felhőzet is felszakadozhat, a hajnalok azonban párásak, ködösek lehetnek. A Dunántúlon és délen időnként élénk lesz a délkeleti szél. Hajnalonként -2, +3, míg délután többnyire 3-9°C várható.
idokep.hu