Melyik lesz Debrecen legeredetibb ötlete?

Helyi hírek

Napjainkban egyre többen kezdenek el az ötletükön dolgozni, startupot alapítani és a nagy dobásról álmodozni. Viszont vannak olyanok is, akik nemcsak álmodoznak erről, tesznek is érte. Sokan azt hiszik, csak Budapesten találhatók jó ötletek, ott indulnak igazán sikeres startupok, és hogy a világsikert a fővárosból könnyebb meglovagolni. Ez azonban nem igaz. Pár hónapja például egy miskolci alapítású céget, az IND Group-ot vásárolta meg a MiSyS nemzetközi banki szolgáltató cég, piaci kalkulációk alapján közel 20 milliárd forintért.

igendebrecen_4

Az !GEN Debrecen csapata azon dolgozik, hogy hasonló sikertörténetek valósulhassanak meg helyben is. Ennek első lépése az a három hónapos innovátor és startupper képzés, ami szeptember közepén indult Debrecenben. A 24 résztvevő 5 csapatot alkotva dolgozik egy-egy ötleten, és a cél, hogy ezekből az ötletekből bevételt termelő projektek, társadalmi innovációk és vállalkozások jöjjenek létre a képzés végére, 2014 végére.

Projektek

Konnektor alkalmazás – Ha egy vállalatnak van két különálló üzleti, számviteli informatikai rendszere, akkor azt mi összekapcsoljuk, hogy hatékonyabban tudják ezeket használni.
Appartman – Az albérletkeresés problémájára megoldást nyújtó alkalmazás. Segítségével mindenki megtalálhatja a számára ideális helyet, ahol lakni szeretne.
Planmaster – Webes alkalmazás, hogy a betegek biztonságban érezzék magukat a fogorvosi székben, és tudják, mi fog velük történni
Debrecen HUB – Debrecen első, tartalmat is szolgáltató közösségi irodája, coworking hely.
Közösségi partikereső – hogy tudd, ma este hol milyen buli van, hova érdemes benézni

Az !GEN Debrecen képzésén a csapatok gyakorlati előadásokon és gyakorlati feladatokon tudják a projektek kidolgozását fejleszteni, így a piacon a helyüket megállni. A képzés alatt olyan előadóktól és mentoroktól tanulhatnak, mint például Karancsi Lilla, a PharmaPrint Kft. tulajdonosa, Gyarmati Gábor, a Szinapszis Kft. alapítója, Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője, Hegymegi István, a Hunép Zrt. igazgatósági tagja és még számos befektető, vállalkozó, szakértő segíti a folyamatot. A képzés 2014 decemberében végződik. A csapatok az !GEN Debrecenhez kapcsolódó utolsó megmérettetésen január 6-án fognak részt venni, egy nyilvános versenyen. A versenyen győztes csapat megkapja a közel 200 ezer forint fődíjat, hogy ezzel is közelebb kerüljön a megvalósításhoz.

A képzés lépései nyomon követhetőek az !gen Debrecen Facebook oldalán
További információ: Tóth László, a 70/466 86 34-es, toth.laszlo.antal@gmail.com