Battai Sugár Katinka vívóruha árverezés

A debreceni beteg gyermekek javára árverezteti el vívóruháját Battai Sugár Katinka

Gazdaság Sport

A beteg gyermekek gyógyítását támogatja felajánlásával Battai Sugár Katinka. A DEAC világbajnok kardvívója felső védőruháját, az úgynevezett lamét a Gyermekgyógyászati Klinika „Gyermekeinkért” alapítványának adományozta. Az ereklyét hamarosan elárverezik, az így befolyt összeget pedig a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére fordítják.
A DEAC vívója, Battai Sugár Katinka felajánlotta azt a lamét, amit a magyar női kardválogatott tagjaként idén júliusban Kairóban, a világbajnoki cím megszerzésekor viselt. Korábban a tokiói olimpián is ebben a felsőben vívott. A jótékonysági akció ötlete a Debreceni Sportélet szerkesztőségétől származik.

Az alapítvány a befolyt összeget a Gyermekklinika sürgősségi ellátásának további fejlesztésére szeretné fordítani.

Szeretnénk olyan úgynevezett Point of Care készüléket vásárolni, amellyel ügyeleti időben szinte azonnal elvégezhetők a laboratóriumi vizsgálatok. Ez meggyorsítaná a sürgősségi ellátást, segítené a diagnózis felállítását, a szakmai döntéshozatalt

– ismertette Szabó Tamás, a DE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Debreceni gyerekek, próbáljátok ki a vívást! Interjú Battai Sugár Katinkával

A lamét a tervek szerint egy városi rendezvényen árverezik majd el. Az önkormányzat arra kéri a debreceni cégeket, hogy vegyenek részt a jótékonysági kezdeményezésben.

Battai Sugár Katinka 2012-ben kezdte sportpályafutását, felnőtt és junior versenyeken egyaránt eredményesen szerepelt. Január óta a DEAC újonnan alakult vívószakosztályának a sportolója.

A világbajnok vívó az edzések és versenyek mellett a Gazdaságtudományi Kar rekreáció és életmód szakán tanul. Idén a „Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója” kitüntetésben részesült.

unideb.hu