Bárdos Sarolta lett a Borászok Borásza

Bárdos Sarolta lett a Borászok Borásza

Gasztro Ország

Bárdos Sarolta, a tokaji borvidék borásza vehette át a Borászok Borásza díjat szombaton Budapesten.

Rókusfalvy Pál “nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos”, a Borászok Borásza díj alapítója a díjátadó gálán kiemelte: a magyar bor egyik kitörési pontja, hogy világhírű legyen, mindenki tudjon róla, és ne csak mi, magyarok beszéljünk róla.

Elmondta, hogy a díjazott első körben ötven, majd öt jó jelölt közül került ki. De “akik benne vannak ebben az ötvenben, azok nagyon legyenek magukra büszkék” – hangoztatta Rókusfalvy Pál.

Bárdos Sarolta lett a Borászok Borásza
Bárdos Sarolta, a tokaji borvidék borásza beszédet mond, miután átvette a Borászok Borásza díjat annak előző kitüntetettjétől, Heimann Zoltán szekszárdi borásztól (b) a budapesti New York Palotában rendezett díjátadón 2024. április 27-én. MTI/Bruzák Noémi

Bárdos Sarolta a díj átvételekor úgy fogalmazott: Tokajban jó bort készíteni kötelesség. Mint ahogyan az is – fűzte hozzá -, hogy ápoljuk hagyományainkat, és a világ minden részére eljuttassuk azt az üzenetet, hogy Tokajban csoda terem a szőlőtőkéken.

A Borászok Barátja díjat Ambrus Lajos író, szőlőbirtokos, a Food és Wine vendégszerzője, valamints Wojciech Bonkowski borszakértő érdemelte ki.

Kapcsolódó:

Homoky Dorka: “Egyáltalán nem élek átlagos életet” – interjú a natúrborai által külföldön is ismert ifjú tállyai borásszal