Minden nap komoly gondot okoz kitalálni mi legyen az ebéd vagy a vacsora? Így készíthetünk finom zöldséglevest.
Zöldségleves hamis májgaluskával
Hozzávalók:
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 kisebb szál petrezselyem
- 1 kisebb, zsenge karalábé
- 3 nagy szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott ek liszt
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1,7 liter víz
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karalábét, a krumplit és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk.
A vöröshagymát kevés olajon egy közepes fazékban üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a répát, a karalábét, a zöldséget. Megszórjuk liszttel, őrölt pirospaprikával, és jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel, és ízesítjük a fűszerekkel.
A galuskához a májkrémet a tojással simára keverjük, majd meghintjük egy kevés sóval, borssal, egy jó evőkanál liszttel, és beleszórjuk az apróra vágott friss petrezselyem levelet. Nokedli sűrűségű tésztává keverjük.
Ha a zöldségek már majdnem puhák, a leveshez adjuk a krumplit. Ha utóbbival is felfőtt, akkor beleszaggatjuk a galuskát.
Ha már a krumpli és a galuska is puha, elzárjuk. Melegen kínáljuk.