Felvételi – A Pannon Egyetemre 1605 új hallgatót vettek fel

Egyetem

Az idei általános felvételi eljárásban 1605 új hallgatót vettek fel a Pannon Egyetemre – ismertették a felsőoktatási intézmény vezetői pénteken Veszprémben.

Abonyi János rektor úgy fogalmazott: a végzős középiskolások és a felnőttek körében is nagy az érdeklődés a Pannon Egyetem képzései iránt.

Ezt mutatja az is, hogy a felvett hallgatók 48 százaléka levelező tagozaton vagy távoktatási formában kezdi meg tanulmányait.

Molnárné Barna Katalin oktatási rektorhelyettes közölte: az elmúlt években komoly feladatot jelentett a képzési portfólió fejlesztése. A slágerszakok közt továbbra is szerepel a gazdálkodás és menedzsment, valamint a gépészmérnök, vonzó volt az újonnan indított pszichológia szak vagy az angol nyelven indított vezetés és szervezés mesterszak is.

Arról is beszélt: a vezetés és szervezés mesterképzést is átalakították, a nappali tagozaton csak angol nyelven induló szak a nemzetközi trendekhez méltó képzési tartalommal a munkaerőpiacnak való megfelelés érdekében újult meg.

Gál Balázs oktatási igazgató ismertette: a felvett 1605 hallgatóból 830-an nappali, 775-en pedig levelező vagy távoktatási munkarendben nyertek felvételt. A felvettek közül 1400-an a veszprémi képzési helyen kezdik meg tanulmányaikat, de Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Ajkán indítanak képzéseket.

Az egyetem által kiadott közlemény szerint az általános eljárásban felvetteken túl a pótfelvételi eljárásban felvételt nyerőkkel, illetve a szakirányú továbbképzésekre, a doktori képzésekre és a részismereti képzésre jelentkezőkkel, valamint a külföldi hallgatókkal együtt idén is több mint kétezer beiratkozóra számítanak.

(MTI)