Vizsgakoncertet adtak a Debreceni Egyetem könnyűzenei szakos hallgatói

Vizsgakoncertet adtak a Debreceni Egyetem könnyűzenei szakos hallgatói

Egyetem

Félévzáró koncertet adtak a kortárs könnyűzenei alapképzési szak első évfolyamos hallgatói szerda este a Víztorony kerthelyiségében.

A Debreceni Egyetem országosan egyedülálló képzésében részt vevő fiatalok a hatvanas és hetvenes évek slágereiből válogattak, többek között Jimi Hendrix és Gloria Gaynor dalai is felcsendültek – számolt be a hirek.unideb.hu.

Az országban elsőként a Debreceni Egyetem hirdetett könnyűzenei képzést, az első évfolyam szeptemberben kezdte meg tanulmányait a hazai felsőoktatásban egyedülállónak számító kortárs könnyűzenei alapképzési szakon. A jelentős túljelentkezés mellett 19 hallgatót vettek fel a képzésre, ahol összesen nyolc szakirányon (basszusgitár, billenytűs hangszerek, ének, gitár, harsona, szaxofon, trombita és ütőhangszerek) tanulhatnak a már komolyabb szintű előképzettséggel rendelkező, tehetséges fiatalok.

A félévzáró vizsgakoncerten a kortárs könnyűzenei alapképzési szak tizenkilenc hallgatója lépett színpadra. Az eseményen a képzés oktatói közül jelen volt Varga Antal zenekari gyakorlat oktató, Wolf Kati és Erdős-Tóth Fruzsina énektanárok, Zádor Tamás gitár-, Tóth Marcell és Szamosközi Gergő billentyűoktatók, valamint Lakatos Péter, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar dékánja és Tőzsér József, a DE élettudományokért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettese is.