Ismét megrendezték az Erasmus Student Network magyarországi szervezetének országos közgyűlését a Debreceni Egyetem Külügyi Bizottságának szervezésével

Debrecenben rendezték meg az Erasmus Student Network magyarországi szervezetének országos közgyűlését 

Egyetem

Ismét megrendezték az Erasmus Student Network magyarországi szervezetének országos közgyűlését, 2024. március 2-ai kezdéssel. Az eseményt évente háromszor tartják meg különböző helyi szekciók, melyet ezúttal a Debreceni Egyetem Külügyi Bizottságának szervezésével tudtak megvalósítani – olvasható a dehok.unideb.hu oldalon.

A gyűlések közül ez egy igazán markáns rendezvény, hiszen nem csupán a fontos események reprezentálása történik formai keretek között, hanem ekkor választják meg a következő mandátumra a tisztségviselőket. A vendégek érkezése után Korsós Blanka, az ESN Hungary elnöke nyitotta meg az eseményt. A fókuszban most a szavazás állt, melynek első lépése volt a szavazatszámláló bizottság, valamint az Agenda elfogadása.

Külföldi vendégek előadásai gazdagították a gyűlést, köztük: Ausztria, Horvátország, Franciaország, Lettország, Lengyelország, Románia, valamint Szlovákia küldöttei által. Beszámolóik minden szempontból valódi élményeket, saját célokat, valamint a már elért eredményeket prezentáltak a közönség felé.

Az első napirendi pontok egyike volt, hogy az ESN jelenlegi vezetősége beszámolt az elmúlt hónapokban végzett munkájukról. A bizottság idén lesz 20 éves, ami azt jelenti, hogy közel ennyi éve tagja a szervezetnek, hiszen rendkívül hasonló célokat és tevékenységet képviselnek

„Húsz éve dolgozunk azon, hogy az ideérkező cserediákok életét segítsük, és igyekszünk kivenni a részünket az ESN dolgaiból is”

– nyilatkozta Zágonyi Abigél, a DEHÖK Külügyi Bizottság elnöke.

Az évek során vendégül láttak számos nemzetközi konferenciát, melynek hatalmas sikerét a pozitív visszajelzések által is látni lehet. A debreceni szekció országos szinten is kiemelkedik abban, hogy mennyire bensőséges kapcsolatot ápolnak a Hallgatói Önkormányzattal, valamint a Nemzetközi Irodával is. Mindezen felül rengeteg támogatást kapnak mindkét részről, amelyet teljes mértékben a programokra fordítanak, ami által sikeres és magas színvonalú rendezvények megtartását biztosítják a hallgatók számára.

A világ bármely pontján folytathatják tanulmányaikat a Debreceni Egyetem hallgatói

(DEHÖK/Dér Amarilla)

Fotó: Kovács Roland