Mozizz a Gyermekekért!

Egyetem

Decemberben harmadik alkalommal szervezik meg a minden évben nagy sikernek örvendő jótékonysági mozi estet.

December 7-én este 8 órakor kezdődik a program, amely idén a Bölcsészettudományi, az Informatikai, valamint a Természettudományi és Technológiai Karok Hallgatói Önkormányzatainak összefogásával valósul meg. A rendezvény együttműködő partnere a helyszínt biztosító Apolló Mozi.

A szervezők szeretnének a vizsgaidőszak előtt egy utolsó kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a hallgatók számára. A program során három teremben összesen 9 filmet tekinthetnek meg a látogatók, akik egyben egy karitatív program résztvevőivé is válnak, ugyanis a belépőjegyekből és a támogatói jegyekből származó teljes bevételt a hagyományoknak megfelelően a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány számára ajánlják fel. A 15 éve működő szervezet célja a leukémiával küzdő gyermekek gyógykezelésének támogatása, családjaik anyagi és pszichikai segítése, valamint a társadalom figyelmének felhívása a velük foglalkozó, sokszor hősies küzdelmet folytató orvosok munkájára.

– Idén először a Szociális hallgatók Öntevékeny Szerveződése (SZÖSZ) csapatával együtt meleg teával és finom süteményekkel várjuk a kikapcsolódni vágyókat, akik cserébe a fő célt támogató becsületkassza tartalmához járulhatnak hozzá. Szintén első alkalommal a vendégek nyereményjátékon is részt vehetnek, melyen a legszerencsésebb Campus Fesztivál bérlettel lesz gazdagabb. Ehhez nem kell mást tenni, mint a mozi esten legjobban várt film címét kiposztolni az esemény Facebook oldalára – részletezte Sándor Attila, az eseményt szervező Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának általános alelnöke.

A korábbi mozi estek során a jótevők több százezer forintnyi összeggel tudták támogatni az alapítvány munkásságát. Reményeik szerint az idei alkalom ismét bebizonyítja, hogy a jövőben is érdemes megszervezni a már-már hagyománynak számító jótékony szórakozást.