Ösztöndíjjal az USA-ba

Egyetem

Az Amerikai Egyesült Államokban oktathat, kutathat vagy tanulhat az, aki sikeresen pályázik a világ egyik legrangosabb ösztöndíjára, a Fulbright-programra.

 

Meghirdette a 2016/2017-es tanévre szóló ösztöndíjait a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság. A programra azok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni vagy továbbtanulni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. A pályázatok beadási határideje: posztgraduális hallgatóknak 2015. május 18., oktatóknak és kutatóknak 2015. október 7.

 

A Fulbright-program J. William Fulbright szenátor kezdeményezésére indult 1946-ban. Magyarország 1978-ban csatlakozott a kezdeményezéshez. A magyarországi programot az amerikai és a magyar kormány közösen finanszírozza. A Fulbright a világ egyik legrangosabb ösztöndíja, jelenleg 155 országban működik. A Debreceni Egyetemről 1983-tól mostanáig több mint 60 pályázó nyert Fulbright-ösztöndíjat az Egyesült Államokba. További információ: http://www.fulbright.hu 

unideb.hu