Zalatnay Sarolta Kossuth-díj

Zalatnay Cini szívesen lenne Azahriah vokalistája

Bulvár

Zalatnay Sarolta is beállt azon hazai énekesek közé, akik fejet hajtanak Azahriah sikerei előtt.

Kétség sem fér hozzá: amit Baukó Attila, művésznevén Azahriah csinál, az utánozhatatlan. Három teltházas tavaszi koncertre készül a budapesti Puskás Arénában, melynek befogadóképessége csaknem 67 ezer fő. Erre még soha nem volt példa, a mindössze 21 éves fiatal énekes valóban történelmet ír. Sikerét számtalan idősebb, hazai sztár méltatta az utóbbi napokban. Hozzájuk csatlakozott most Zalatnay Sarolta is, akit a Bors keresett meg, mert kíváncsi volt egy olyan énekesnő véleményére is, aki anno hasonló tömegek előtt lépett fel, igaz, vokalistaként.

Zalatnay Sarolta elmondta, bár eleinte még akkor sem értette Azahriah szövegeit, ha nagyon koncentrált, de azt rögtön meghallotta, hogy ő más, mint a többiek.

Tizenkilencre húzott lapot és hatalmasat nyert. Pont azt a merészséget hozta, amit mi léptünk meg annak idején, amikor a tánczenéből átvezettük a közízlést a beat korszakba. Ugyanakkor esetében egy sokkal nagyobb vállalásról beszélünk, hiszen annyian próbálkoznak valami frisset, valami mást behozni a zenébe, hogy szinte Dunát lehet rekeszteni velük

– kezdte Zalatnay, aki szerint irigylésre méltó tehetség Azahriah, annak pedig, aki kritizálja őt, azt üzeni, csinálja utána. Az énekesnő vokalistaként több világsztárral dolgozott együtt, meglepő módon elárulta, Azahriah mögé is szívesen odaállna.

Persze elég jó a névsor, akik mögött Angliában ott állhattam a színpadon, hiszen Joe Cocker, Elton John és Kiki Dee, Steve Winwood, vagy éppen Julie Driscoll is abba az “zenei istállóba” tartozott, amelyikbe Sarolta Redként magam is, de egyébként simán igent mondanék ennek a 21 éves kölyöknek is, ha vokalistákat keresne

– árulta el Cini, aki szívesen osztozna a fiatal énekes sikerében és abban, hogy még egyszer láthasson a színpadról több mint hatvanezer embert.

Film készül Zalatnay Saroltáról, szeretné, ha Tóth Andi játszaná őt