Szeged, homokkastély, homok, homokvár, Lapos, strand, szabadstrand, Tisza

Homokvárak lepték el Szegeden a Lapost

Helyi hírek

Kisebb-nagyobb homokvárak lepték el Szegeden a Lapost – a strandolóknak idén is különleges látványban lehet részük a Tisza-parton.

Idén is Koliger Zoltán képzőművész alkotásai teszik látványosabbá a Lapost, ahol többfajta méretű és formájú homokvár sorakozik.

A szeged.hu tudósítása szerint a fürdőzőket egy homokba rajzolt őrző szem és egy STOP! felirat figyelmezteti arra, hogy csak csodálják a műveket, de ne nyúljanak hozzájuk.

Koliger Zoltán a portálnak elmondta: idén júniusban kezdte el a homokvárakat építeni Szegeden a Laposon, napi négy-öt-hat-hét órát dolgozik rajtuk, összesen eddig kétszáznegyven-kétszázötven óráját fektette bele a munkába. Folyamatosan újraépíti, vizezi és kiegészíti őket, hogy ne dőljenek össze, ne száradjanak ki.

Jelenleg két csöpögtetős technikával készült homokkastély emelkedik ki a víz mellől, melyeknek tematikája a készítő elmondása alapján az univerzumhoz kötődik.

Emellett pedig egy piros-fehér szalaggal elkerített négyzet jelzi, hogy hamarosan felépül az Eiffel-torony kisebbített, szegedi másolata is, amit a 2024-es párizsi olimpia alkalmából fog elkészíteni a művész.

(szeged.hu)

Fotó: Frank Yvette