Szeged, álláskeresés, munkanélküliség, álláskeresők kiskönyve

Uniós forrásból, 6 milliárd forinttal támogatja a hajdú-bihari kormányhivatal a 30 éven felüli álláskeresőket

Helyi hírek

A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése program keretében 5,926 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból 2775 30-64 év közötti hajdú-bihari álláskeresőt támogat a megyei kormányhivatal – közölte a szervezet.

Közleményükben azt írták, az Európai Szociális Alap Plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz keretében megvalósuló kiemelt Pillér projekt 2023. december 1. és 2027. augusztus 31. között nyújt segítséget az érintett álláskeresők munkaerőpiaci helyzetének javításához.

A projekt fő célja a 30-64 év közötti álláskeresők és inaktívak, kiemelten a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetűek és a közfoglalkoztatottak munkához vagy piacképes tudáshoz jutásának segítése – jelezték.

Hozzátették: a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló programban a kormányhivatal a megfelelő, személyre szabott támogatási lehetőség kiválasztásában nyújt segítséget, valamint foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokkal, egyéni és csoportos információnyújtással, tanácsadással, mentorálással támogatja az álláskeresőket.

Azok a munkaadók, akik vállalják 30 év feletti álláskeresők foglalkoztatását, munkahelymegőrzési és munkahelyteremtési céllal bértámogatást kapnak, amivel szintén növelhető a foglalkoztatottak száma a vármegyében.

A bértámogatás négy vagy hat hónapra igénylehető, az álláskeresők lakhatási, valamint utazási támogatást is kérelmezhetnek. A támogatások köre június 3-tól bővült: már elérhető a képzéshez nyújtott álláskeresést ösztönző juttatás és a szolgáltatások ideje alatt nyújtható pénzbeli juttatás is – jelezték.