CATL Berettyóújfalu zöldítése

3 millió forinttal támogatja Berettyóújfalu zöldítését a CATL Debrecen

Helyi hírek

3 millió forinttal támogatja Berettyóújfalu közterületeinek zöldítését a CATL Debrecen – közölte a cég. A kezdeményezés keretében a Debrecentől 40 kilométerre fekvő település három helyszínén 700 négyzetméteren 2630 növényt telepített a vállalat Berettyóújfalu önkormányzatával együttműködve.

2630 tő, összesen 24-féle zöld és virágos növénnyel újult meg Berettyóújfalu; a közterületek zöldítését a CATL Debrecen 3 millió forinttal támogatja. A Debrecentől 40 kilométerre fekvő településen található Szerelem park, Kálvin tér és a Múzeum park területén sövényt, árnyék- és napfénytűrő, illetve talajtakaró és egyéb évelő növényeket telepített 700 négyzetméteren a vállalat a város önkormányzatával együttműködésben, ezzel hozzájárulva egy zöldebb és fenntarthatóbb városkép kialakításához – olvasható a kínai akkumulátorgyártó cég közleményében.

Papp László a CATL-ről: megnyugtató megoldást találtunk a debreceniek aggodalmaira

Emlékeztetnek, a vállalat második európai akkumulátorgyárát Debrecen Déli Ipari Parkjában létesíti, amivel Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb munkaadójává válik, és folyamatosan toborozza munkavállalóit Debrecenből és környékéről.

A CATL hosszú távra kötelezte el magát Debrecen és a régió mellett, célja, hogy jószomszédi viszonyt ápoljon a környező települések lakosaival, aktív és pozitív szerepet vállalva régió életében

– írják.

Majd sorolják, mi bizonyítja, hogy a CATL “globálisan elkötelezett a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás iránt”:

  • 2023-ban a CATL 100 darab esővízgyűjtő hordót adományozott a debreceni lakosoknak, ezzel támogatva az esővíz környezetbarát lakossági újrafelhasználását.
  • Szintén 2023-ban a Debreceni Karitatív Testülettel együttműködve húsvétkor tartós élelmiszercsomagokkal, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen karácsonykor pedig ajándékcsomagokkal és pénzadományokkal segítette az időseket és a rászorulókat.
  • A vállalat 1,5 millió forintot adományozott a Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat Pallagi utcai gondozottjai részére egy gyógyászati célú sószoba kialakítására.
  • 2024. márciusában a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának eszközbeszerzését támogatták egy 20 ezer euró értékű pénzadománnyal

– olvasható a CATL közleményében, amit azzal zárnak, hogy  a cég “elkötelezett a természeti környezet védelme, a tisztább termelés és a helyi közösségekkel közös erőfeszítésekkel megteremtett zöld jövő mellett”.