Gyurcsány Ferenc 444

Gyurcsány “paprikajancsi” Ferenc megsértődött, mert egy kormánykritikus lap őt is kritizálni merte

Ország

Nagyot ment az utóbbi napokban Gyurcsány Ferenc és a holdudvara. Az egyértelmű kudarcként értelmezhető választási eredmények után sokan azt várták, a DK elnöke lemond pozíciójáról.

Persze nem így történt, Gyurcsány Ferenc állítása szerint megkérdezte a párttagokat erről, és arra jutottak, hogy mivel nagy hibát nem vétettek a kampányban, a DK vezetősége marad a helyén.

Gréczy Zsolt, a párt szóvivője pedig még tovább ment: Facebook-posztjában ugyanis arról írt, hogy “még több Gyurcsányra van szükség”.

Érdekes mellékszál a volt miniszterelnök és a 444 csatája is. Gyurcsány Ferenc konkrétan hadat üzent a kormánykritikus lapnak, sőt saját propagandaoldalán, a Nyugati Fényen keresztül a 444 támogatóit igyekezett rávenni előfizetésük lemondására.

Facebook-oldalán hosszú bejegyzésben értekezik arról, hogy szerinte hogyan kell(ene) működnie a magyar sajtónak. Idézi azt a cikkrészletet is, ami kiborította nála a bilit:

A 444.hu véleménycikket tett közzé a napokban „A paprikajancsi visszatér 3 – Feri nem megy a kutyák közé” címmel. Ebből idézek: „Gyurcsány Balegyenes El Qro Fleto Fletonovics Ferenc, az Őszödi Böszme visszatért teljes fegyverzetében, keménykalapban, fehérre sminkelve, piros orral!
»Nem vagyok én egy paprikajancsi!« – mondta 9 éve a legnagyobb élő magyar paprikajancsi, a saját magát is rendszeresen összegyurcsányozó Gyurcsány Ferenc. Hát a lószart, papa!
Mostanra végleg feleslegessé vált ez az álszerénység, miután a DK elnöke (aki – ma már felfoghatatlan, de – valaha Magyarország miniszterelnöke volt), akkora interjút adott a Mészáros Lőrinc-féle Index és a Németh Sándor-féle ATV közös műsorában Rónai Egonnak, hogy menten beszartam volna, ha be nem fosok (politikai értelemben).”
Gyurcsány Ferenc a lapot a DK politikai ellenfelének nevezi, és azt írja, része a sajtószabadságnak, hogy ilyen cikkeket lehessen írni.
A mi szabadságunk része meg az, hogy ezt a valamit ne újságnak, hanem a romlottság és a rombolás fertőző gócának tekintsük
– írja az egykori miniszterelnök.

Egy emlékezetes esemény Debrecenből:

“Kitaposom a beledet!” – Kis híján ölre mentek az acsarkodók Gyurcsány Ferenc debreceni utcafórumán