Donáth Anna Debrecenben

Donáth Anna lemondott

Ország

“Az Európai Parlamenti eredményünk kudarc – még akkor is, ha úgy érzem, hogy a választók elsősorban az erőre mondtak igent, nem pedig a mi európai parlamenti munkánkra mondtak nemet” – írja Facebook-oldalán Donáth Anna, a Momentum elnöke.

Majd sorolja a párt sikereit: “Zuglóban egyszerre győztük le a régi baloldalt és a Fideszt, hatalmas teljesítmény. Ahogy Pikó András és Soproni Tamás újrázása, Bánréve, Vámospércs, Keszthely és Győr elhódítása”.

Donáth azt írja, annak a politikának látja értelmét, ami szívből jön, amiben hiszünk.

“És mi ebben a liberális politikában hiszünk. Egy olyan világban, ahol egyre erősebb a szélsőjobb, ahol egyre nagyobb teret nyernek a jobboldali populisták, még inkább szükség van arra, hogy valaki kérlelhetetlenül kiálljon ezen értékek mellett”

– fogalmaz.

“Csináld azt, amiben hiszel, úgy, ahogyan a legjobban tudod, és feküdj le minden este úgy, hogy tiszta a lelkiismereted – ez az én filozófiám. A jövőben is eszerint fogok politizálni. A lelkiismeretem pedig úgy marad tiszta, ha vállalom a felelősséget, és lemondok a pártelnöki pozícióról”

– írja Donáth Anna, aki azt ígéri, tovább küzdenek majd azokért, akik rájuk szavaztak.

A Momentum a vasárnapi EP-választáson nagyon gyengén szerepelt, 3,67 százalékkal jócskán a bejutási küszöb alatti teljesítménnyel zárt.