Felföldi József Karsai Dánielről

Felföldi József Karsai Dánielről: “Sírni tudnék…”

Helyi hírek

Egyre kevesebb a remény arra, hogy az ALS-el (atrópiás laterálszklerózis, lásd még: Stephen Hawking esete) küzdő Karsai Dániel egykori alkotmányjogász emberhez méltó módon távozik az élők sorából.

Az izombénulással járó, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő férfi állapota bejelentése után bő fél évvel olyan sokat romlott, hogy 24 órás felügyeletre szorul.

Felföldi József, a közéleti témákban is rendre megnyilvánuló debreceni nagyvállalkozó sem tud elmenni szó nélkül Karsai Dániel ügye mellett (ellentétben egyes kormánypárti politikusokkal, többek között Tasó László hajdú-bihari fideszessel).

“Sírni tudnék, de nem teszem. Mert nincs hozzá jogom. Nincs, hiszen az a személy, akiért nekem is, – mint ahogy bármely jó érzésű embernek – összeszorul a gyomrom, még mindig kitart, harcol, és olyan példát állít az erkölcsi szilárdság frontján, amit aligha léphet meg majd bárki más utána”

– írja Facebook-bejegyzésében az édességmilliárdos.

“Mérhetetlenül felnézek Karsai Dánielre, aki a betegségét és annak tényleg minden fájdalmas részletét megosztotta a közösséggel, s aki élete tragédiáját igyekezett átfordítani egy jó üggyé: mások méltóságteljes távozásának elősegítésévé”

– vallja meg érzéseit Felföldi.

A nagyvállalkozó úgy látja, Karsai már nem kerülheti el azt a fajta szenvedést, amitől másokat meg akart kímélni, hiszen lassan bezár a börtön ajtaja, a kormánypárt pedig tudomást sem kíván venni az általa felvetett társadalmi problémára… De annak a 10 ezer honfitársunknak a nevében nagyon reméli, hogy legalább elindított valamit.

Felföldi bízik és reménykedik abban, hogy egyszer az életvégi eutanázia kérdése egy politikán túlmutató, össztársadalmi kérdéssé válik, amely kapcsán mi, magyar emberek dönthetünk, például népszavazás útján.