Felszentelték az új Szentháromság görögkatolikus templomot Debrecenben

25 milliót kér az egyház a hívektől a 300 millió forintból épült tócóskerti görögkatolikus templom kifestésére

Helyi hírek

Már több mint egy éve, hogy felszentelték a Debrecen-Tócóskertben található, Szentháromság nevet viselő görögkatolikus templomot – emlékeztetett a Hajdúdorogi Főegyházmegye. Mint írják, a 250 négyzetméteres, 200 fő befogadására alkalmas templom az elmúlt esztendőben számtalan hívet bevonzott már, szépen bővül az ide járók köre, azonban a belső festési munkálatok még nem készültek el.

A fehér falak szentekért, bibliai jelenetekért, színekért kiáltanak. Az előzetes becslések alapján ennek költsége körülbelül 50 millió forint, melynek a felét a Hajdúdorogi Főegyházmegye biztosítja. A másik 25 millió forintot a hívek adományaiból szeretné a parókia összegyűjteni, erre nyílik most lehetőség

– olvasható a felhívásban.

A falakra tervezett 90 alkotás között láthatjuk majd például Szent István és Szent László királyunkat, Szent Piroska császárnőt, Romzsa Tódor és Gojdics Pál püspököket, vagy Aranyszájú Szent János és Nagy Szent Bazil atyákat, esetleg a Trónon ülő Istenszülőt és persze az apostolokat is. A támogatásokat elsősorban átutalás formájában várják.

A templom 300 millió forintból épült, az egyházmegye szerint “saját forrásból”:

300 millió forintból épül meg a tócóskerti görögkatolikus templom