Kubatov Gábor

Kubatov kiakadt, mert kiszállt egy szponzor a Fradi mögül, majd kiderült, hogy Lázár Jánosra kell haragudnia

Sport

“Meg vagyok döbbenve…” – írja Facebook-oldalán Kubatov Gábor, miután megtudta, hogy a Ferencváros női kézilabdacsapatával szerződést bontott a Mahart Passnave Kft.

A fideszes politikus szerint a többségében állami tulajdonú, az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó cég “egyoldalúan és teljesen jogellenesen” hagyta faképnél a klubot.

Állítása szerint arra hivatkoztak, hogy a csapat eredményessége a tavaly márciusban 3 évre meghosszabbított szerződés aláírása után jelentősen visszaesett.

Magyar Kupát nyertünk, bekerültünk Európa 4 legjobb csapata közé, vagyis a Bajnokok Ligájában döntőt játszottunk 20 ezer tomboló néző előtt (ez volt a világ egyik legnézettebb kézilabda eseménye). Idén magabiztosan és hibátlanul vezetjük a magyar bajnokságot a Győr előtt. Ezen felül, bejelentettünk 4 top igazolást, hogy egy-két éven belül BL-t nyerjünk és így mi legyünk a világ legjobb kézilabda csapata! Ezen tények után a szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív

– magyarázkodott Kubatov.

A Fidesz-alelnökként is “dolgozó” Fradi-elnök jogi lépéseket ígér, és úgy véli, a Mahart Passnave döntéshozói ellehetetlenítik a női kézilabdacsapat működését.

A 24.hu információi szerint a szponzorációt valójában Kubatov párttársára, Lázár János állíttatta le. A Fradi elnöke azóta csendben van.

“Lázár János minden, az Építési és Közlekedési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál, háttérintézménynél elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését. A közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű, a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek szolgáltatásaik minőségének javítására és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk”

– írta a cég a 24.hu-nak.