Műkorcsolya

Budapesten versenyeznek a világ legjobb szinkronkorcsolyázói

Sport

Szombattól hétfőig a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban szerepelnek a világ legjobb szinkronkorcsolyázói.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a SEAT Budapest Cup keretében hét kategóriában 13 ország 67 csapata lép jégre és kápráztathatja el a közönséget látványos produkciójával.

A verseny újra a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) Challenger Series sorozatának egyik állomása lesz, melyen a felnőtt versenyzők értékes ranglistapontokat gyűjthetnek. Az eseményre – melyet elsősorban a látvány, a dinamika és a fantasztikus hangulat jellemez – többek között a 2023-as szenior és a junior világbajnokság legjobbjai neveztek, így a magyar fővárosba érkezik a világbajnok kanadai Team Les Supremes, a vb-ezüstérmes Team Helsinki Rockettes és a vb-3. Team Unique. Fellép a magyar nemzeti szinkronkorcsolya-válogatott és a tavalyi vb-n hetedik Team Passion csapata is. Junior korosztályban ugyancsak szerepel a regnáló világbajnok, a finn Team Fintastic együttese.

“Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy újfent Budapest ad otthont ennek a nagyon erős és magas színvonalú versenynek, melyet óriási érdeklődés övez, és amelyen a világ legjobb csapatai lépnek jégre. Nem túlzás azt mondani, hogy egy mini világbajnokságot rendezünk Európa szívében. Ez óriási elismerés az ISU részéről” – fogalmazott Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, aki jelezte, egy csapat két Challenger-állomáson vehet részt egy idényben.

A SEAT Budapest Cupra a belépőjegyek a jegy.hu weboldalon keresztül vásárolhatók meg.

(MTI)