Szeged, Klauzál tér, Szent-Györgyi Albert Rotary, Rotary, jótékonyság, ételosztás, adomány, szegénység

Megközelítőleg 200 adag ételt osztottak szét a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai Szegeden

Helyi hírek

Székelykáposzta, töltöttkáposzta és szegedi gulyás lapult abban, a hozzávetőlegesen 200 darab ételdobozban, amelyet január 12-én, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai osztottak szét a rászorulók között Szegeden, a Klauzál téren. A tíz éves hagyomány, idén is sok-sok idős, nagycsaládos vagy épp hajléktalan számára jött jól.

Elekes Zoltán, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club háznagya ismertette: a főzés kedden vette kezdetét a szegedi Ferences templom konyháján. Az alapanyagokat a klub karácsonyi vacsora estjén összegyűlt pénzből vásárolták meg. Kedden, szerdán és csütörtökön este nagyjából 40-50, rendszeresen odajáró ember lakott jól az étkekből, amelyeket az adott napon főztek. A maradékot bedobozolták, lefagyasztották, kiegészítették a Szegedi Sütödék kenyerével, és úgy döntöttök, hogy idén is szétosztják a szegedi Klauzál téren azok között, akik rászorulnak.

A háznagy elmondása szerint, az itt kimaradt dobozok, a mentő-, és rendőrállomás illetve a katasztrófavédelem munkatársai között kerülnek a hétvégén szétosztásra.

Az immár tíz éves hagyomány idén is sok-sok idős, nagycsaládos vagy épp rászorulónak nyújtott segítséget.

A kezdeményezés folytatódik, erről a későbbiekben a Szegedi Nap is hírt ad.

Fotó: Frank Yvette