Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter szerint 2024 az apró sikerek éve lesz

Ország

Nagyon nehéz év volt a 2023-as: az energiaáremelés, a rendkívüli infláció, a magas kamatok nagyon nehéz helyzet elé állították az önkormányzatokat – írta összegzésében Márki-Zay Péter, az MMM elnöke, az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje.
Ismertette, Hódmezővásárhely, ahol polgármesterkedik, különösen nehéz helyzetben volt, hiszen “immár hatodik éve küzdünk a kormányzati akadályoztatással is”.

Ennek ellenére úgy véli, rendkívül sikeres időszaka volt az elmúlt hat év Hódmezővásárhely történelmének.

Boldogabbá, szerethetőbbé, biztonságosabbá tettük Hódmezővásárhelyt. Bebizonyítottuk, hogy tisztességgel, becsülettel és nyugati kultúrával Vásárhely minden korábbi időszaknál jobban tud fejlődni

íria Facebook-oldalán Márki-Zay.

Úgy véli, a 2024-es összevont EP- és önkormányzati választás kampányában csak erősödni fog az ellenük eddig is zajló lejáratóhadjárat és gyűlöletpropaganda.

“Ez az év lehet az apró sikerek éve”

2024. június 9-én egy napon fogunk dönteni az európai parlamenti és a helyi önkormányzati képviselőkről – emlékeztetett.

“Az EP-választáson a Mindenki Magyarországa Néppárt nevében kérjük az Önök támogatását. A civilek pártja egyedüliként képviseli az elszámoltatást, a korrupcióellenességet, a rendszerváltást, kultúraváltást, a rendszer üldözöttei melletti kiállást és az Európai Néppárt értékeit”

– írja a politikus, aki szerint az önkormányzati választások egyik legfontosabb üzenete az, hogy a sikerek, amelyeket Hódmezővásárhelyen mögcsináltak, az ország minden más településén is elérhetőek.

Csendben beismerte a kormány: rosszabbul éltünk 2023-ban, elszállt a költségvetési hiány és az infláció

“A választásokon a legalkalmasabb jelölteket kell kiválasztani mindenhol, nem pedig pártalapon dönteni. Így faluról falura, városról városra tudunk küzdeni az elnyomás és diktatúra ellen.”

“Legyen ez az ébredés éve: ne dőljenek be a kormánypárt trükkjeinek”

– figyelmeztette követőit a politikus.

Az MMM Ébresztő Magyarország programjával is azt szeretnénk, ha az emberek megvizsgálnák az elmúlt 14 évet és eldöntenék, hogy lehet-e adni azok szavára, akik eddig csak a saját gazdagodásukon dolgoztak, akik soha nem tartották be az ígéreteiket. Így lehet 2024 Márki-Zay Péter szerint az ébredés és az apró sikerek éve.