Bíróság, kalapács

Kokaincsempésszel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványozott azzal a külföldi férfival szemben, aki 100 darab kokainkapszulát lenyelve próbált kábítószert csempészni Budapestre.

A vádirat szerint a Hollandiában élő sierra leonei férfit 2023. március 24. napja előtt egy ismeretlen személy megbízta azzal, hogy pénzért cserébe csempésszen kokaint Amszterdamból Magyarországra. A vádlott a megbízást elvállalta, ezért Amszterdamba utazott, ahol átvett és lenyelt 100 darab, összesen közel 1000 gramm kokaint tartalmazó kapszulát. A férfi a testébe rejtett kábítószerrel 2023. március 24-én este, repülővel Budapestre utazott.

Az elkövetőt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai ellenőrizték, és az orvosi vizsgálat kimutatta a testüregében lévő kokainkapszulákat.

A Fővárosi Főügyészség a férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetésre ítélésre és kiutasításra tett indítványt. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

A vád tárgyává tett bűncselekmény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.