Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij

Zelenszkij sarokba szorította Orbánt, miután összefutottak az argentin elnök beiktatásán

Ország

Beiktatták hivatalába Javier Milei argentin elnököt, a ceremónián Orbán Viktor találkozott Volodimir Zelenszkijjel. Az ukrán elnök Dél-Amerikáig utazott, hogy beszélhessen a magyar miniszterelnökkel.

A beiktatási ünnepségen készült fényképeken és televíziós felvételeken látszott, hogy Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkoztak, és néhány szót is váltottak egymással. Ezzel kapcsolatban az MTI kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: Ukrajna EU-csatlakozása ügyében a magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről.

Zelenszkij a Reuters fotói alapján szó szerint sarokba szorította Orbánt, hogy beszéljenek – írja az RTL.

A képek alapján a beszélgetés meglehetősen feszült volt, ami nem is meglepő, mivel Orbán blokkolni akarja az ukrán EU-csatlakozási tárgyalások megkezdését. Ahogy fogalmazott: „Ukrajna csatlakozásának tárgyalása nem esik egybe a magyar nemzeti érdekekkel”.

Videó a szóváltásról:

 

Az M1 híradója azért igyekezett hergelni a fideszes híveket, az Origo nevű hazugsággyár “cikkét” idézve, mely szerint Zelenszkij “szánalmasan próbálkozik”, miután Buenos Airesbe repült. Így hülyítik a népet a nép pénzén.