Mándi László Momentum debreceni polgármesterjelölt

Mándi szerint inog Papp László polgármesteri széke – nem adott kielégítő válaszokat riválisa kérdéseire

Helyi hírek

A csütörtöki debreceni közgyűlésen tett fel néhány kérdést Papp László polgármesternek jövő évi kihívója, a momentumos Mándi László.

Az ellenzéki képviselő felidézi, megkérdezte Pappot a környezetvédelmi szerződések ügyében arról, hogy hogyan értékeli azt, hogy míg ő maga a kormányrendelet visszavonását kérte nyilatkozatában, ez mai napig nem történt meg.

Válaszában arról tájékoztatott polgármester úr, hogy ő a napvilágot látott tényeket (miniszteri utasítás) sikerként aposztrofálja

– írja Mándi.

Arról. hogy egy felettes jogszabályt (kormányrendeletet) miniszteri utasítással írnak felül, továbbá hogy csak a miniszteri utasítás tárgya alól vannak kivéve az akkumulátorgyárak, nem a kormányrendelet tárgyi hatálya alól, Papp László úgy nyilatkozott, szerinte ez egy jogi vita, amit a megfelelő fórumokon kell lefolytatni.

“Debrecen életveszélyes irányba halad” – Donáth Annával indította be kampányát Mándi László polgármesterjelölt

Mándi László azt is megkérdezte a polgármestertől, hogy a Déli Gazdasági Övezetbe telepítendő monitoring kutakkal kapcsolatban milyen új információi vannak a hivatalnak. Tavaly novemberben tett fel e témában kérdéseket és decemberben, arról tájékoztatták, hogy a tervezési folyamat részeként tekintenek a monitoring rendszerre, így akkor mindösszesen ennyi információ állt rendelkezésre. Erre a kérdésére írásbeli választ ígértek.

Nem tudom, Önök kellően alaposnak találják-e polgármester úr fenti válaszait, bennem óriási hiányérzet van. Nem tűnt úgy, hogy Papp László törné magát a debreceniek sokaságát alapvetően érintő ügy megoldásáért. Inkább csak lavírozni próbál a kormány utasításainak feltétel nélküli végrehajtása és a széke ingadozása között. De lehet, hogy az a szék már annyira inog, hogy jövőre fel is borul…?

– vonta le következtetéseit Mándi László.