Szeged, Trogmayer Éva, könyvbemutató, mese, mesekönyv, Somogyi könyvtár, olvasás, gyerekek

Szegedi témájú gyermekkönyvet mutattak be a Somogyi-könyvtárban

Helyi hírek Kultúra

Trogmayer Éva írta, Egervölgyi Lilla illusztrálta A Frida és Gubanc Szegedre érkezik című kötetet, amely két kismadár nézetében láttatja a várost. 

A szegedi szerzőpáros előző kötete, a Frida és Gubanc Budapesten a Szép Magyar Könyv-különdíját kapta. Az új gyerekkönyv két kismadár szemével láttatja Szegedet, a kötetet szombaton mutatták be a Somogyi-könyvtárban. A szombati könyvbemutatón olvasóikkal találkoztak az alkotók.

A szökevény kanári és a kis veréb kalandjai érintik a Dóm teret, a Szegedi Vadasparkot, az Öreg Hölgynek nevezett víztornyot a Szent István téren, a játékos ismeretterjesztés madártávlatból mutatja be a várost.

A könyvbemutatóhoz kapcsolódó kiálltás nyílt Egervölgyi Lilla festményszerű könyvillusztrációiból a Somogyi-könyvtár gyerekkönyvtárában.

Rajzpályázatot is hirdettek, Kedvenc helyem madártávlatból címmel. Ezen 5-10 éves gyerekek pályázhatnak, lerajzolhatják vagy lefesthetik azt a helyet, ahová szívesen járnak a családjukkal, ahol a legjobban szeretnek időt tölteni. Október 18-áig lehet beküldeni az alkotásokat a fridaesgubanc@hvg.hu e-mail címre. A nevezőket kérik, hogy a képüknek adjanak címet, és az e-mailben a pályázó neve és életkora is szerepeljen.

Fotók: Frank Yvette – Szegedi Nap