Idős ember raboltak ki Miskolcon

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt. Az elkövető a hazafelé tartó frissen műtött időskorú férfit cigaretta kéréssel leszólította, majd ököllel megütötte és elvette a táskáját.

A vádirat szerint a férfi 2023. április elején, este, Miskolcon egy társasház lépcsőháza előtti útszakaszon odament az aznap délután szemműtéten átesett, emiatt ideiglenesen látáscsökkent, nehezen mozgó, 89 éves férfihoz, és cigarettát kért tőle. Az időskorú sértett nem adott neki, tovább menve a lépcsőház ajtaját kinyitotta, bement, de az ajtót nem tudta bezárni, mert a vádlott az ajtó és a küszöb közé lépve azt megakadályozta.

A vádlott ezután mindkét kezével megfogta és erősen megszorította a sértett felkarjait, majd ököllel mellkason ütötte és a vállpántos táskáját leemelte róla, amivel elszaladt. A táskában lévő pénztárcában 100 Euró, valamint még több mint 40.000 forint készpénz volt, továbbá a sértett személyi okmányai és bankkártyája. A vádlott a bankkártyát felhasználva négy alkalommal vásárolt dohánytermékeket, majd amikor azt a sértett letiltatta a vasúti pályaudvaron lévő büfében már nem tudott fizetni vele.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő férfival szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kezdőkép: illusztráció.