Szeged, Az eltört korsó, közönségtalálkozó, Reök palota, kultura, színház

Az eltört korsó című vígjáték bemutatójáról tartott közönségtalálkozót a szegedi színház

Helyi hírek Kultúra
Október 13-án, pénteken lesz Heinrich von Kleist: Az eltört korsó című darabjának bemutató előadása, amelyet Koltai M. Gábor rendezett.

A Reök-palotában találkozhattak az érdeklődők Koltai M. Gábor rendezővel, és a szereplők egy részével. Ács Petra jeleníti meg Évát, aki Rull Márta asszony lánya, Polák Ferenc alakítja Walter törvényszéki tanácsost, Gömöri Krisztián játsza Ádám, kisvárosi bíró szerepét. A beszélgetést Barnák László, a színház főigazgatója vezette.
A darab története szerint egy kisvárosi bíróság csekély jelentőségű perre készül, mert egy éjszaka valaki eltört egy korsót. Ám semmi nem alakul a megszokottak szerint. A törvényszékre jogi ellenőr érkezik, emiatt nagyon szabályosan kell folytatni az eljárást. Ám a bíró egyre inkább különösen viselkedik, a tanúk pedig nem tudják vagy nem merik elmondani, mi az igazság. Mire eljutnak a tettes leleplezéséig, az igazságszolgáltatásba vetett hit kérdőjelessé válik.
A Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában október 13-án, pénteken este lesz Az eltört korsó című vígjáték premierje. A darab részletes szereposztása a színház oldalán látható.
Fotók: Frank Yvette – Szegedi Nap