Szeged, Szegedi Tudományegyetem, SZTE, Rektori Hivatal, Dugonics tér, egyetem

Október első hetében kezdődik a szegedi egyetem Őszi Kulturális Fesztiválja

Egyetem Helyi hírek

Másfél hónapon át hatvan helyszínen mintegy háromszáz program lesz: kiállítások, koncertek, színházi előadások is várják a közönséget.

Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Irodájának vezetője elmondta, hogy a program most is a Vers délben című sorozattal kezdődik. Október 3-án, kedden 12 óra után tíz perccel az első verset Fendler Judit kancellár mondja el a Dugonics téren.

A Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválját október 3-án Cakó Ferenc Különös Találkozás című kiállításával nyitják meg az egyetem Dugonics téri épületében.

Az összesen hét hétig, november 13-ig tartó, jórészt ingyenesen látogatható rendezvénysorozatban könnyű- és komolyzenei hangversenyek, ismeretterjesztő és színházi előadások is lesznek, továbbá  koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi- és közéleti beszélgetéseket is tartanak.

Az idén ötvenéves a JATE klub, ahol október 7-én nagyszabású születésnapi bulit rendeznek, és ott tartják Karikó Katalinnak a szegedi egyetemisták számára szervezett szemináriumát, továbbá  a kutató Áttörések – Életem és a tudomány – című önéletrajzi kötetének bemutatóját is.

A fesztiválhoz kapcsolódva rendezik meg a Fool Moon Acappella Fesztivált, a 24. Nemzetközi Zenei Konferenciát, a 15. Szegedi Képregényfesztivált, valamint a Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Napot és Konferenciát is – írta a Szeged.hu.

A Szegedi Tudományegyetem 27. Őszi Kulturális Fesztiváljának részletes programját itt lehet megnézni. 

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap