Nyíregyháza és Szatmárnémeti autópálya

Lázár János a MÁV vezetőinek: “Ne okoskodjanak!”

Ország

Lázár János, az építésügyi miniszter élesen bírálta a MÁV vezetését, miután a vasúttársaság pluszforrásokat kért az 1-es fővonal helyreállításához – írta meg a Szabad Európa.

A napokban sebességkorlátozást kellett bevezetni a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon a sínek rossz állapota miatt, amire Lázár úgy reagált, hogy elrendelte a vonal helyreállítását.

szabadeuropa.hu szerint Lázár hangsúlyozta, hogy ha nem lépnek azonnal, a vonal lezárásához vezethet, ami súlyos következményekkel járna a személy- és áruszállításra. A miniszter a MÁV vezetésének üzente:

“Ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a helyreállítást.”

Az építésügyi miniszter válaszolt a MÁV aggodalmaira a költségvetés hiányával kapcsolatban. Lázár szerint, ha egy nyolcszázmilliárd forintos tömegközlekedési kasszában nem találják meg a 32 milliárd forintot a helyreállításra, akkor az illetékeseknek “le kellene tenniük a lantot”. A miniszter határozottan kiállt az 1-es fővonal minél gyorsabb helyreállítása mellett, és kritikát fogalmazott meg a vasúttársaság vezetése felé.