Vádat emeltek egy biztonsági őr ellen, aki bántalmazott egy vendéget Budapesten

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki biztonsági őrként bántalmazott és hanyatt lökött egy, a szórakozóhelyre betérni kívánó vendéget.

A vádirat szerint a biztonsági őr 2021. szeptember 4-én éjjel, egy VII. kerületi szórakozóhelyen dolgozott, ahol feladata volt az érkező vendégek beengedése is.

A sorba beállt a sértett férfi a barátaival és előkészítette okmányait, amelyeket a belépéskor a biztonsági őrnek ellenőriznie kellett. Az őr megtekintette a társaságban legelöl álló sértett iratait, majd közölte vele, hogy nem fogja beengedni és lökdösni kezdte. A megtámadott az elkövető elutasítását és lökdösését tudomásul véve a karjait tárta szét, jelezve, hogy nem érti a viselkedést. Ezt követően a sértett és társasága azt kérdezte a férfitől, miért nem engedi be a sértettet, mire az őr a sértettre támadt, nagyobb erővel lökdöste, átkarolva eltolta, illetve a most már védekező vendéget megütötte. Az ütéstől megtántorodott férfit a vádlott mellkason lökte, amely hatására a sértett hanyatt esett és feje hátsó részét a járdába ütve elvesztette az eszméletét. A férfi ezt követően távozott a helyszínről, míg az eszméletlen sértettet a szórakozóhely szerződött mentőápolója elsősegélyben részesítette a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig.

Az ökölcsapás és a fej földhöz csapódása következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, azonban az azonnal megkapott orvosi ellátásnak is köszönhetően nem került életveszélyes állapotba.

A Fővárosi Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására és biztonsági őri foglalkozástól eltiltásra tett indítványt a – Fővárosi Törvényszékhez benyújtott – vádiratában.