Szeged, Zöld város program, Felsőváros, felújítás, beruházás, játszótér, park

Játszótereket korszerűsítenek, de két új is épül Felsővároson

Gazdaság Helyi hírek

Szeged Zöld város programjában fontos, hogy a köztereket vonzóvá tegyék a gyerekek és felnőttek számára, így minél többet használják azokat, mozogjanak, szabad levegőn legyenek. Ehhez az önkormányzat igyekszik minél jobb feltételeket biztosítani, ezért folyamatosan korszerűsíti, bővíti a játszótereket, fejleszti a tereket.

A Felsőváros több pontján most kezdődő fejlesztés összesen 140 millió forint uniós támogatásból valósul meg. A nyílt közbeszerzési eljárások eredményeként három kivitelező végzi a terek és játszóterek bontási és építési munkálatait (Délép Zrt., Sziki-Ép Kft., Norbo-Ép Kft.). A játszótéri és fitneszeszközök beszerzésében két vállalkozás (Kompan Kft., Haász Kft.) működik közre.

Csütörtökön a munkák helyszínén a városrész önkormányzati képviselője, Urbán Tamás és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Makrai László tartott sajtótájékoztatót. A fejlesztések teljes egészében uniós támogatással valósulnak meg, még a korábbi uniós pénzügyi ciklusban megítélt forrásokból. A munkák a tervek szerint nyár végére elkészülnek.

A József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola előtti teret kezdte el elsőként bontani a Délép Zrt.; teljesen felújítják, padokat, szemétgyűjtőket helyeznek el és a zöldterület is megszépül.

A Kereszttöltés utca 29. alatti garzonház és a Selyem utca közötti tér burkolata is megújul, az évtizedek óta nem működő szökőkutat elbontják, a bekerített sportpálya egy részét újrafestik, a másik részét parkosítják, pihenésre alkalmassá teszik. A Kereszttöltés utcai palánkos kosárlabdapályát és környezetét is rendbe teszik. Ugyancsak megújul a Zöldfa utcánál található kosárlabdapálya és környezete.

Új eszközökkel bővül a Gyík és a Sás utcai játszótér, valamint két új játszótér épül: a Selyem utca és a Lugas utca közötti térre, illetve a Csaba utcában. A Csaba utcai bébijátszótér lesz, a legkisebbeknek.

Etelka sor

Még egy jó hír a felsővárosiaknak: sikeresen és eredményesen lezajlott a közbeszerzési eljárás, hamarosan elkezdődik az Etelka sor burkolatának felújítása. Mint a fenti képünkön látszik, ez már valóban megérett rá.

Fotók: Frank Yvette