Négy év fegyházra ítéltek egy utastársát megkéselő férfit

Rendőrség

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy többszörösen büntetett 63 éves férfit. Az elkövető mintegy két hónappal ezelőtt egy Újbudán közlekedő buszon szóváltásba keveredett egy utastársával, majd a járműről leszállva, rátámadt a másik férfira, akit ennek során egy késsel megszúrt. A bíróság a terhelttel szemben jogerősen 4 év fegyházbüntetést szabott ki.

A tényállás szerint a terhelt 2023. március 17-én, reggel, a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren felszállt az utasokkal teli 7-es számú autóbuszra, ahol szóváltásba keveredett az egyik utassal. A férfi ennek során megfenyegette a későbbi sértettet azzal, hogy amikor leszáll, akkor meglátja, kivel van dolga.

Amikor a sértett leszállt a buszról, a férfi követte, majd a megállóhoz közeli egyik kapualjban a sértettre támadt, dulakodott vele. Ennek során egy késsel megszúrta a másik férfit a felsőtestén. Ekkor a sértett védekezésképpen ütő mozdulatokat tett a kést még mindig kezében tartó terhelt irányába, aki hátrálni kezdett, majd végül eltette a kést és távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság váddal egyezően, mint többszörös visszaesőt, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 4 év fegyházbüntetésre ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával.

Az ítélet elsőfokon jogerőre emelkedett, így a kiszabott büntetést az ítélethirdetéskor letartóztatásban lévő vádlotton azonnal foganatba is vették.

A felvételen az látható, ahogyan a sértett és – a felvételen utolsóként –  a vádlott is felszáll a buszra, majd a vádlott az ajtónál megállva inzultálni kezdi az egyik utast, és szóváltásba kerül a sértettel is, akit a buszról leszállása után követni kezd.

Kép: illusztráció.