Dolph Lundgren

Rákos beteg Dolph Lundgren

Bulvár

Dolph Lundgren már nyolc éve küzd a gyilkos kórral, három évvel ezelőtt azt mondták neki, két-három éve lehet hátra.

Először 2015-ben diagnosztizáltak a svéd származású színésznél tüdőrákot, aki a kezelése után egy időre tünetmentessé vált, de aztán 2020-ban visszatért a gyilkos kór.

Összesen hat újabb tumort találtak nála, melyek közül az egyik olyan nagyra nőtt már, hogy nem lehetett sebészileg eltávolítani, el kellett kezdenie a kemoterápiát – írja az IGN Hungary. Aztán egy évvel később újabb tumorokat fedeztek fel nála.

Rá kellett jönnünk, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint azt gondoltuk. A doktor elkezdett beszélni nekem a különböző tumorokról, hogy van a tüdőmben, a gyomromban, a gerincemen, meg a vesémen is. Aztán olyanokat mondott nekem, hogy “Jobban tenné, ha egy kis szünetet tartana, és több időt töltene a családjával”, meg hasonlók

– idézte fel egy interjúban a történteket Dolph Lundgren, akinek akkor az orvosa azt mondta, két-három éve lehet hátra, de érezte a hangján, hogy kevesebbre gondolt igazából. Végül egy másik orvost keresett fel Londonban, aki rájött, hogy a veséjén található tumor úgy mutálódott, mint ahogy a tüdőrák szokott, ezért úgy kezdte el kezelni, mintha tüdőrákot kezelne. Lundgren szerint ha nem ehhez az orvoshoz fordul, három-négy hónapja maradt volna csak hátra, a kezelés azonban használt és három hónap alatt 20-30%-kal csökkentette a tumorjai méretét.

Mostanra minden tumor kb. 90%-kal kisebb lett, idén pedig már csak a megmaradt sérült szöveteket távolítják el a szervezetéből. Ha minden jól alakul, nem lesz több daganat a szervezetében.

Fotó: Facebook/Dolph Lundgren