A Szív utcára költözött a Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Debrecenben

Helyi hírek

Megszentelte a Görögkatolikusok Gyermekvédelmi Központját
Kocsis Fülöp érsek-metropolita a Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ új székhelyén május 8-án. Az intézmény a Petőfi térről a Szív utcára költözött, és felújított környezetben segíti továbbra is a gyerekeket.

A Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ egy 530 négyzetméteres épületrészben kapott helyet. Egyebek mellett irodákat, konferenciatermet, étkezőt alakítottak itt ki számolt be Debrecen önkormányzata.

– Három külön helyiség szolgál arra, hogy a kapcsolattartásokat ide tudjuk szervezni. A vér szerinti szülők, illetve a nevelésbe vett gyerekek itt tudnak találkozni, hogy tovább erősítsék a kapcsolatukat. Elsődleges célunk a gyerekek „hazagondozása” – mondta el Tripsó Zoltán István, a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita arról beszélt, hogy a gyermekvédelmi rendszer nagyon sokrétű, az itt folyó munka pedig összetett. Nevelőszülőkkel, pedagógusokkal dolgoznak együtt és különböző sorsú gyermekekkel találkoznak a munkatársak.

– A lélek segítségével azt remélem, harmonikus fejlődést lehet adni az egész intézményrendszernek, a családoknak és a gyermekeknek, akik ide tartoznak – hangsúlyozta Kocsis Fülöp.