Nehéz döntést hozott a Sóstó–Gyógyfürdők Zrt.

Helyi hírek

A Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. hosszas mérlegelés után úgy döntött, hogy a 2023-as évben a nyíregyházi Júlia Fürdőt már nem nyitja meg. 

A Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. kifejezetten cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint Nyíregyháza Város eladta volna, vagy eladni tervezné a Júlia Fürdőt, a döntés hátterében anyagi okok húzódnak.

A tavalyi energiaárak drasztikus emelkedése miatt a Júlia fürdő határozatlan időre bezárt. Az energiaárak azóta ugyan mérséklődtek, de a villamosenergia ára a vállalat számára még mindig a korábbi ár négyszerese, a távhő ára pedig a jelenleg ismert árak szerint a korábbiakhoz képest nyolcszorosa lenne ősztől a fűtési szezonban. Mindezek mellett a fürdőben a biztonságos és színvonalas vendégfogadáshoz több tízmillió forint értékben karbantartási munkákat is el kellene végezni. Ezek a költségek a kiadások olyan drasztikus mértékű megemelkedését eredményeznék, amit az üzemeltetés során a Társaság nem tud kigazdálkodni.

A Júlia Fürdő megnyitásához az említett karbantartási munkák mellett több, igen jelentős építési-, és energetikai beruházást is el kell majd végezni, ezekre akkor nyílik lehetőség, amint megnyílnak az ehhez szükséges pályázati források.

A Tulajdonos Önkormányzattal egyeztetett a fürdő a szaunák ügyében, ezért úgy döntöttek hogy a közönség számára az Aquarius Élményfürdőben 2023. május 03-tól csökkentik a 17:00 órától érvényes szaunás belépők árait, valamint átszervezik az ingyenes szaunaprogramok időpontjait is, hogy 17:00 óra után zavartalanabb legyen a szauna használata. Ennek értelmében a 17:00 órától érvényes szaunás belépők ára nyíregyházi lakosok esetében 5.500 Ft-ról 4.500 Ft-ra mérséklődik, míg a nem nyíregyházi lakosok esetében 6.900 Ft-ról 5.900 Ft-ra. A szaunaprogramok továbbra is szerda, péntek és szombati napokon kerülnek megtartásra, de a korábbiakkal szemben 15:30, 16:30, és 18:30-as kezdettel. A 17:00 órától váltható szaunás belépőjegyekkel a korábbiakkal szemben az Aquarius Élményfürdő valamennyi medencéje és élményeleme korlátozás nélkül használható.

A Júlia Fürdőben esetlegesen korábban megvásárolt, de még fel nem használt belépőjegyeket, bérleteket, és ajándékutalványokat változatlanul elfogadják, illetve a Júlia Fürdőben korábban előre megváltott úszóbérletek az Aquarius Élményfürdő nyitvatartási idejében alkalmanként plusz 1.000 Ft belépődíj megfizetése mellett használhatók fel fürdőszolgáltatás igénybevételének céljából, avagy a bérlet Tulajdonosának kérésére a még fel nem használt alkalmak arányos díját  a 4431, Nyíregyháza, Szódaház utca 18 sz. alatt, hétfőtől – péntekig, 08:00 – 15:30 óra között továbbra is visszatérítik.

Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. szezonálisan működő fürdői hamarosan megnyitnak, a Tófürdő várhatóan 2023. május 13-án, míg a Parkfürdő 2023. június 9-én nyitja meg a kapuit.