Rendőrség

Egy egy idős úr hajtott szemben a forgalommal az M5-ösön Szatymaz és Balástya között

Helyi hírek Ország Rendőrség

Szerda este készített egy a videót az rtl.hu kamionsofőr olvasója/nézője és elküldte azt a portál szerkesztőségéhez.

A felvételt készítő az rtl.hu-nak elárulta, hogy az eset szerda este 11 óra 30 perc körül történt a szerb határ közelében, a Csongrád-Csanád vármegyei Szatymaz község benzinkutas pihenőhelye és az M5-ös autópálya balástyai kijárata között.

Egy minivan hajtott a forgalommal szemben, a kamionos elmondása alapján körülbelül 90 kilométer/órával mehetett. Hasonló sebességgel haladt, mint a videót készítő a jó oldalon, a megfelelő irányba. Az autóst rendőrautók vették üldözőbe, többet egyelőre nem tudni az incidensről – írta a portál.

A szegedinap.hu megkérdezte a rendőrséget, hogy azért üldözték az autót, mert szembe ment a forgalommal, vagy azért ment rossz irányba, mert éppen a rendőrök elöl menekült és migránsokat szállított?

– Tájékoztatom, hogy április 13-án éjszaka érkezett bejelentés a rendőrségre, mely szerint egy autó az M5-ös autópályán menetiránnyal szemben közlekedik. Kollégáink az sztráda 133-as kilométerszelvényénél intézkedés alá vonták a szabálytalanul közlekedő idős urat, akit az autópályáról lekísértek, majd vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki – írta válaszában a Csongrád-Csanád VMRFK sajtóosztálya.